Ruma on kaunista ja kaunis on rumaa.. Ensimmäisiä ajatuksiani ranskanbulldogista! Koirat ovat minulle elämäntapa ja rakas harrastus. Lapsuudesta asti talossa on ollut koiria, metsästyskoiria lapsuuden kodissani ja aikuisiällä rottweiler ja bokseri. Niiden kanssa ehdin harrastaa hakua,  raunioita, tokoa, Ipoa ja jälkeä sekä vetohiihtoa. Joten kokemusta on monenlaisesta toiminnasta ja rodusta.

Ensimmäinen ranskikseni tuli taloon vuonna 2009, nyt jo edesmennyt Sopianae Imperator Lana. Silloin envielä tiennyt miten ison vaikutuksen tämä pieni kuono minuun tekisi! Tilanne kehittyi siihen että kasvattajakurssilta löysin itseni ja oman kennel nimen sain 2011.

Kasvatustyössäni erityistä huomiota kiinnitän terveyteen; hyvä hengitys, oireeton iho ja vaivaton liikkuminen. Puhumattakaan eläinlääkärin virallisista tutkimuksista; sydänkuuntelu, silmien peilaus ja polvet. Ja tulevaisuudessa selkiäkin tullaan kuvaamaan, allergisia koiria en käytä jalostukseen!

Koska annan arvoa myös näyttelyille terveyden ohella toiveena olisi että käyttämäni koirat olisivat sieltä saaneet EH:n. Vaikkei näyttelytulos sitä takaa että koiraa käytän jalostukseen jos luonne tai terveys eivät siihen anna mahdollisuutta! Tuen kasvattieni omistajia "hyvässä ja pahassa" ja kannustan näyttelyyn vaikkein voi luvata että jokainen pentu joka täältä lähtee olisi näyttelytähti. Koirat myydään ensisijaisesti lemmikiksi ja muu harrastaminen on aina plussaa. :)

Asumme Imatralla jos kiinnostuit koiristamme laita rohkeasti vaikkapa sähköpostia!

Karita